Siirry pääsisältöön

Kas­vis­lou­nas­ta lau­ta­sel­le Antell Ii­rik­ses­sä

Tiistaina 1.10. on kansainvälinen kasvisruokapäivä. Kasvisruokalounaat ovat tuttuja Antell Iiriksessä lounastaville, koska Iiriksessä tarjottavan kasvisruoan määrää on tänä vuonna lisätty.

Antell Iiriksessä tarjottavan kasvisruoan määrä on lisääntynyt tänä vuonna. 

-Lokakuusta alkaen Iiriksessä on joka kolmas viikko säännöllinen kasvisruokapäivä, jolloin tarjoamme vain kasvisruokaa. Kasvisruokaa on lisätty myös salaattipöytään, joten salaattivaihtoehtojen määrä lisääntyy, Antell Iiriksen ravintolapäällikkö Satu Yli-Kivistö kertoo.

Yli-Kivistön mukaan kasvisruoka on otettu vastaan lounaalla neutraalisti. Moni Iiriksessä lounastava valitsee lautaselleen vaihtelevasti kasvis- ja liharuokia linjastolta. Tällainen joustava kasvissyönti eli fleksaus on kyselyn mukaan yleistynyt, vaikka suomalaiset valitsevat kasviproteiineja vielä harkiten.

Antell osallistui osallistui Hiililounas-hankkeeseen Varsinais-Suomessa vuosina 2022-2023. Hankkeen teettämän kyselyn vastaajista yli 75 % kertoi olevansa fleksaajia. Kokonaisuudessaan fleksaajat ovat suuri joukko asiakkaita, joille ei ole niin väliä onko tarjolla oleva ruoka kasvis- vai liharuokaa, kunhan se on maultaan ja koostumukseltaan hyvää. 

Kansainvälisenä kasvisruokapäivänä Iiriksessä nautitaan omassa keittiössä valmistettuja chipotlemaustettuja koftaburgereita, keltaista härkis-currya ja intialaista linssikeittoa.

Säännölliset kasvisruokapäivät ovat osa Näkövammaisten liiton ympäristö- ja ilmastotekoja. 

Lue lisää liiton ympäristö- ja ilmastotyöstä - Ulkoinen linkki

Lue lisää Hiililounas-hankkeesta.- Ulkoinen linkki